onsdag 21 oktober 2009

Bah

Jag är inte gjord för att inte göra något för det tar bara några sekunder så är jag tillbaka till dåliga vanor, eremitfasoner och andra onödigheter. Allt mer tror jag på att alla borde ha en sysselsättning, att sitta på sin feta röv dagarna i ända gör inte något mer än elände för personen som äger skinkorna. Nej, jag nedgraderar inte alla, bara större delen av världen. Den som tar illa vid sig behöver bara ifrågasätta hur jag menar och denne kommer få sig en egen föreställning av ett styck Alv som pratar runt sig själv.

Jag är så trött på att jag är så förbannat politiskt korrekt hela tiden, att varenda gång jag har en åsikt så är det samma som alla andra har och jag lyckas alltid pricka in att förolämpa alla de som jag inte vill förolämpa. Det enda jag någorlunda lyckas med är att vara korrekt på min arbetsplats och jag har åtskilliga gånger senaste tiden stoppat in en stor imaginär knytnäve i min mun för att inte uppröra folk. Helgen i Kalmar var charmerande eftersom det betydde att jag inte behövde vara rumsren eller bli ifrågasatt för allt jag sade eftersom det fanns en till som har samma sätt att säga saker och ting som jag. Att passa in är tyvärr något jag kan skrämmande bra, att snirkla sig in och vara "normal" tills lugnet har lagt sig och sedan så släpper jag alla hämningar och är den riktiga jag.

Visserligen är jag fortfarande lättsårad när jag blir ifrågasatt eller om det är någon som inte riktigt förstår hur jag menar men det blir lättare för varje år som går eller så har jag helt enkelt bara lärt mig den fina konsten att samla allt på hög och sedan stänga dörren om eländet.

Nu blir det dusch och en promenad för att inspektera den lokala leksaksaffären. Den dag jag inte uppskattar en leksaksaffär så kräver jag avskjutning.

1 kommentar:

  1. Det är verkligen guld värt med folk på samma våglängd... och tyvärr alldeles för ovanligt. Du får stå ut på jobbet och jag får stå ut i skolan. Enda skillnaden är väl att jag inte KAN stoppa den imaginära knytnäven i käften... =/

    SvaraRadera