lördag 7 januari 2012

Nio saker som gör mig riktigt arg

Kverulering är ju mitt andra namn, tack listan! Riktigt arg och riktigt arg, saker som höjer mitt blodtryck åtminstone.

  • Oviljan att verkligen ta reda på RÄTT fakta bakom saker och ting, att många tycker om att orera högt och lågt om vad de tycker när de i grund och botten inte vet ett jädra skvatt. För åtskilliga år sedan hamnade jag i en diskussion i en forumstråd angående det klassiska att DET ÄR DÖDEN ATT TA HÅL I ÖRONEN MED PISTOL!!! och okunskapen var infernaliskt hög. När jag länkade till en bild på hur Blomdahls piercingpistol ser ut efter att ha tröttnat på en flicksnärta som tjatade på om hur ohygieniska de är och sedan möts av svaret att hon inte visste hur de såg ut. Hur vet man då att de är ohygieniska? VA? VA? RAAAAARGH!
  • Att ingen verkar bry sig om skillnaden mellan en guldsmed och en silversmed, detta har jag behandlat om och om igen så jag stannar innan det är för sent att stoppa.
  • Att det är skillnad på människor och människor. Visst, jag är ingen förespråkare för människor men när det viktigaste verkar vara att visa på hur många SVENSKAR det är som dör någonstans gör mig skogstokig. All dubbelmoral som oftast brukar cirkulera runt det är inte mycket bättre heller. Samma dag som Breivik fick fnatt och mejade ner en hoper med människor i Norge så exploderade ett antal bomber i Libyen men det är ju viktigare att prata om ett grannland, eller hur? Bah!
  • Religion brukar alltid lyckas med att trissa upp mitt humör på ett eller annat sätt, särskilt när det är någon religion som skall försöka sig på att vara bättre än alla andra. Att folk behöver något att tro på kan jag väl gå med på men när de försöker att sätta sig på andra blir jag bara infernaliskt trött på. Och religioner som inte utvecklar sig är än mer töntigt, finns det gudar så har de troligen väldigt roligt åt att människor fortfarande går efter matregler som bara var logiska när man levde i varmt klimat och utan den teknik som finns tillhanda i dagens samhälle.
  • Svenskar som förringar sitt egna språk. Svenska är vackert, det är bara ni som är för korkade för att kunna utnyttja det! Ni kan säga att det är ordfattigt men jag kallar det en utmaning för att kunna beskriva saker och ting.
  • Homofobi och allt runt omkring den. "Nääää, bögar och flator bör inte få inte adoptera för då kommer barnet att bli moooobbaaat i skoooolan!" Det visar bara på att det är en hel skolklass med snorungar som inte har blivit uppfostrade av sina föräldrar även fast de familjerna består av vad som anses vara "rätt". Så det är bättre att två små tonåringar som inte ens har blivit torra bakom öronen skaffar barn istället för ett par som troligen har längtat och kämpat för att få bilda en familj en lång tid? Skall vi använda sådana argument så kan vi väl lika gärna lägga oss ned och sluta att andas på en gång för man kan ju faktiskt få cancer av att leva.
  • Folk som lägger huvudet på sned och säger "Ja, ja... Du kommer dit förr eller senare också" eller bara ger mig den blicken. Alla vill inte ha barn och vill inte få sitt val ifrågasatt resten av livet eller få känslan av att man är en sämre människa bara för det.
  • Kroppsideal. Jag hatar dem. Hatar dem.
  • Misshandel av böcker och bibliotek. För mig skall ett bibliotek vara en oas av lugn och kunskap, där du skall kunna strosa in och sätta dig i en soffa för att bläddra igenom en bok. Inte en plats för snorungar som kollar Facebook eller sitter och stimmar i ett studierum, åsynen av en två äpplen hög bibliotekarie som sade åt en tonåring (som LYSSNADE!) var nog tuffare än alla Chuck Norris rundsparkar någonsin. Ja, det var så pass tufft.

Hah, är jag förvånad över att det var lättare med det här än den förra? Icke då.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar