måndag 30 juli 2012

Snälla, rara hundägare

Jag tog en annan joggingrunda idag och det blev både motion och en tripp längsmed minnenas allé eftersom jag inte har trampat den där vägen på minst femton år. Dammen fanns kvar och det bor ÄNDER i den! Husen såg däremot mycket fräschare ut än vad jag minns dem men jag var mest koncentrerad på att sätta den ena foten framför den andra.

"VOV!"

Även om min rädsla för hundar har minskat markant efter ett par års brottande med stora flufftramsingar som Susanne har så litar jag inte fullt ut på dem. Särskilt inte när hunden inte är kopplad, är av större modell samt rusar ut mot mig när jag är på andra sidan av den jädra vägen och inte ens tittar åt hundens tomt. Jag har ju ingen aning om vad hunden vill när jag kommer joggande i tämligen långsam takt (10 km/t) och hade den velat så hade den kunnat ta en tugga utav min hand eftersom den var mer nära än vad jag tyckte om.

Jag stannade av och gick en bit eftersom jag var rädd att den skulle ta mitt springande som en ursäkt för att jaga mig istället och det verkade väl fungera.

Jag har inget emot en hund som är okopplad om den är uppfostrad till att hålla sig på tomten, om den sedan skäller och studsar på andra sidan staketet är sådant jag får ta även om jag kommer att svära "ouppfostrade hundjävel" mellan tänderna. Jag vet inte att din hund är snäll och bara vill leka när den hoppar mot mig när jag inte ens känner den och jag hade blivit precis lika förskräckt om det hade varit en golden istället för en rottweiler för allt större än en pälsfotboll är något som jag är rädd för. Jag tycker inte om lösa småhundar heller men de har jag åtminstone en chans att kunna sparka till om de skulle få för sig något.

För en sisådär fem år sedan var jag ute och gick i Kumla och såg en hund springa lös på promenadvägen framför mig med ägaren minst fem meter bakom och jag kände den där välbekanta klumpen av rädsla i maggropen. När ägaren såg mig så lyfte hon bara upp handen och hunden lade sig pladusk ned och väntade tills ägaren kom ikapp. Annars? Koppel för i helskotta! Hur svårt skall det vara?!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar