onsdag 27 mars 2013

Dag 15 - Hastur! Hastur! Hastur!

Innan Hastur hade jag en bärbar dator från Dell som jag döpte till Dr Doom. Egentligen var det inte något större "fel" på honom förutom sådana där charmerande saker som att skärmen emellanåt totalvägrade att starta efter att ha varit i viloläge och att den började bli infernaliskt trög.

Trögheten motarbetade jag genom att installera om Windows på den men sedan kände jag att det kanske vore bra att skaffa en ny dator INNAN Dr Doom bestämde sig för att kasta in handduken rejält.

Så i höstas så började jag att läsa in mig på bärbara datorer.

Suck.

Är det något jag verkligen avskyr så är det att läsa in mig på eller köpa teknik eftersom jag är så komplett okunnig inom det området och detta betyder att man är en förlorare så fort en säljare sätter klorna i dig.

Efter antalet timmars motvilligt surfande och jämförande av priser samt läsande av recensioner så hade jag (trodde jag i alla fall) bestämt mig för en modell som fanns på Mediamarkt, den butik som verkade ha bäst pris på just den datorn, och jag begav mig dit för att införskaffa den.

Jag kom istället ut med en helt annan dator efter "guidning" av en säljare och när jag kom hem insåg jag att datorn jag hade köpt inte hade någon skivläsare. Det nekande svaret på om den hade någon cdbrännare tolkade jag dumt nog som att den hade en dvdbrännare, MYCKET dumt utav mig. Den hade ingen alls.

Rond två på Mediamarket resulterade i att lämna tillbaka den Acerdator jag hade köpt och sedan så stod jag där och tittade tomögt på alla olika datorer för att sedan bli uppfiskad av en annan säljare men den här gången kändes det som om jag hade lärt mig min läxa och jag ifrågasatte varenda sak som säljaren sade till mig.

Efter en tjugo-trettio minuters dividerande så slutade det med att jag gick mot kassan med en Samsung RV515 och hittills har den betjänat mig väl även om jag troligen inte använder den till allt det som den är kapabel till.

Slutmoralen på detta?

Jag hatar verkligen att köpa teknik.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar