tisdag 21 maj 2013

Världen vore så mycket bättre utan folk

Tänkt på en sak, gott folk? Jag tror inte att folk som är upptagna med att svälta ihjäl, slåss för sitt liv i krig som regeringarna bestämt skall krigas eller de som blåser bort i orkaner stannar upp och funderar över vilket kön de egentligen tillhör. Jag tror inte att någon stannar upp på den långa vägen till rent vatten för att inse att de vore mycket lyckligare om de sågade av sig en arm nedanför armbågen.

Nej, jag förringar inte något av detta men samhället skapar problem när de grundläggande behoven är mättade och vi vill ha mer att bekymra oss över, Matrix hade rätt i den saken.

Ja, det går att bita mig i min lilla men ack så nypvänliga rumpa med mina egna ord om jag skulle säga att jag inte bryr mig om det där med kön för i så fall så skulle jag väl inte bry mig om att ens ta upp ämnet men lik förbannat gör jag det.

Det jag stör mig på är inte att det finns de som vill ha ett annat ord än han eller hon (herregud, nu skrev jag "han" före "hon"! Jag är STYRD AV PATRIARKATET!!!) utan för att resten av världen helt plötsligt tror att de måste tassa på tå runt praktiskt taget allt. Språkets grammatik slaktas friskt och istället för att ta itu med den negativa luften runt orden så borde de omarbetas tills de är något annat.

För är det inte lite lustigt att det blir kaos i kommentarerna om man råkar andas om det där förgrymmade ordet "hen" när termen "särskola" fortfarande nyttjas och fortfarande får mig att tänka på skällsord? På sätt och vis är då särskola bättre för det kommer förr eller senare sluta vara en symbol för barndomens minnen av Joelbitar som fick mig att sky utvecklingsstörda för även om vuxna tror att barn är dumma i huvudet och inte kan lägga ihop två och två så var det enda jag tänkte om Joel att han var en ouppfostrad unge som ingen av någon konstig anledning inte sade ifrån till.

Den eller det är inte negativa ord, ser vi ned på djur för att vi kallar dem den eller det? Jag gör då inte det för de är levande varelser och kom inte med skitsnack om att det skulle vara nedvärderande att kalla någon för samma pronomen som används för djur för då kanske vi skulle sluta använda liknelser som att påstå att någon är slug som en räv eller liknande.

Nej, nu låser jag in mig med stickningen. Jävla värld.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar