måndag 30 september 2013

Emellanåt är inte livet så djävla häftigt

Överlag så tycker jag om var jag är i livet nu, jag har ett eminent jobb där jag får göra det jag älskar med en chef som är fenomenal, jag har en underbar familj, vänner och allt sådant där.

Ändå så har jag i åtskilliga år (så länge att jag faktiskt inte minns hur många men det är fel att nyttja termen "alltid") haft en återkommande åsikt som jag inte kan skaka av mig utan jag har bara accepterat att det är så det är.

Jag skulle faktiskt inte ha något emot att bara gå och lägga mig för att sedan aldrig någonsin vakna upp, det skulle vara extremt befriande även om jag skulle sakna att leva på samma gång. Jag tror faktiskt att det bara är så mitt huvud fungerar, kanske är det någon kemisk obalans som tabletterna inte rår på men jag har lärt mig att leva med det och det är inte som att jag aktivt söker ett sätt att få det att bli sanning utan det bara är så.

Och ju mer jag ser på hur världen ser ut, desto mer finner jag tanken tilltalande för världen där ute har åtskilliga magiska saker men samhället är något som jag helst skulle klara mig utan och det är så det är. Skall man vara krass så går det bara ut på att äta, sova, jobba, sova och sedan är det dags att bli pensionerad för att bli rövknullad av det skyddsnät som inte längre finns i Sverige och jag skulle ljuga om jag sade att den tanken inte skrämmer mig.

Skalar man av det och bara ser på det utan alla känslor så är livet extremt meningslöst i mina ögon men eftersom jag faktiskt har ett känsloliv så tycker jag om det jag har, jag älskar det jag har samtidigt som allt utanför min lilla skyddsbubbla skrämmer mig så otroligt. Jag är rädd för människor, jag är rädd för saker som förstör, konflikter, samhällen, politik, den psykotiska korrekthet som måste följas, att allt troligen gör dig fet eller ger dig cancer och allt där i mellan.

Men det är så mitt huvud fungerar emellanåt och det är bara att skaka av sig. Andra må tycka att jag stoppar huvudet i sanden men ibland är det mer en fråga om överlevnad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar