fredag 16 maj 2014

Emellanåt känner man sig så smart att det är löjligt

Har suttit vid datorn på jobbet vilket har resulterat i att min ändalykt känns plattare än vanligt och jag kan lugnt säga att det där med att bara sitta vid en dator är verkligen inte min kopp med te. Då och då är däremot ganska uppfriskande även om det gör att min hjärna blir helt kollrig av att ställa om sig från dator till kundmottagande men det är sådant man får leva med.

I alla fall! Jag kan inte säga att jag är något datorgeni men anser mig ändå kunna tämligen mycket för att kunna få en dator att inte explodera. Till exempel är jag en av de där som använder säker borttagning och hittills har inte min externa hårddisk mystiskt blivit tom.

Däremot kan jag lugnt erkänna att bildbehandlingsprogram och jag inte är vidare bra kompisar, jag är mer utav en Paint-kvinna även om det är väldigt svårt att rita en fin beholder medels pekplatta på bärbar dator. På grund av min okunskap om hur bildfiler fungerar har jag krafsat huvudet sårigt av att inte förstå varför en bild som ser bra ut på datorn helt plötsligt fick en annan färgton efter att ha laddats upp på internet. I dag provade jag en mycket simpel lösning efter att ha funderat på om det inte borde vara något konstigt i hur bilden sparats från första början, olika lager och annat sådant där som mer finessrika bildbehandlingsprogram har och eftersom jag alltid måste prova saker (tjurskalliga envishet, ditt namn äro undertecknad!) så tog jag en empirisk vinkel på problemet.

Jag valde en bild på måfå, laddade upp den och möttes av den där irriterande färgskillnaden. Öppnade upp filen i Paint, sparade den och laddade upp den och voilá! Ingen färgskiftning!

Vem behöver fancypancyprogram när Paint finns? Belönade jag mig själv med en punschrulle på lunchrasten? Jajemänsan!


Den här är till dig, Mossa. Mer positivitet utlovas även om jag inte kommer att kunna hålla tillbaka på kveruleringar emellanåt. ;P

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar